En smördegsrulle i frysen är alltid räddaren i nöden om man vill ha ett mumsigt litet plock, den tinar på nolltid! Den här gången skar jag rutor före gräddningen men tidigare har jag lagt på riven prästost, smulad chevre och hackad rosmarin på toppen och gräddat degen hel!
Kolla in skärbrädan som jag fick av fina Ulla och Stefan i födelsedagspresent, tänker inte skära med vassa kniven på den tror jag……den är gjord av Erik Mossnelid i Renskalla utanför Söderhamn (facebook- Renskalla, insta-erikmossnelid)
INGREDIENSER
- 1 rulle smördeg
- 2-3 päron
- 150g ädelost av något slag
- 1 dl rostade hasselnötter
Gör så här:
- Rosta nötterna i en torr stekpanna, när de fått färg och skalet börjar släppa lägg dem i en torr handduk, gnugga bort skalet och hacka nötterna sedan grovt.
- Rulla ut smördegen och dela den i rutor ca 3×3 cm och lägg på plåt med plåtpapper.
- Skär päronskivor ca 1/2 cm och lägg på varje degbit.
- Lägg en bit ost mitt på päronet och skjuts in i ugnen på 200 grader tills degen fått lite färg.
- Strö nötterna över när snittarna svalnat lite och servera, de är godast rumstempererade tycker jag.
Två till smördegsstarters!
![]()
![]()
clomiphene for men can i get cheap clomid no prescription cost of clomiphene without a prescription clomid brand name can you get generic clomid online generic clomiphene pill can i buy clomiphene price
I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.
Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?
Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.