Rökt fisk med pepparrotsost

röding2

Den här röran passar till rökt fisk av alla det slag och perfekt på buffébordet. Rödingen har Walkers i Fränsta både fiskat och rökt själva, lyxigt tycker jag då som varken har fiskespö eller rök :-)) Vi har ju båt och brygga så vad väntar jag på tro?? Jag fiskade massor när jag var liten och glömmer aldrig när jag fick upp en stor harr…. och stoltheten när jag fick visa upp den hemma! Jag brukar få fina fiskar ibland av min systers man som fiskar massor och häromkvällen kom sonen med en öring.

Den här röran blir ganska fast men vill du ha en lösare röra så rör i lite cremefraiche. Allra enklast blir det ju att köpa bara pepparrotsost och det blir också gott 😉

Har du kallrökt lax i skivor så lägg den tätt på plastfolie, bred på oströran och rulla ihop med hjälp av plasten. Lägg kallt i frys en stund och skär sedan i rullar, mums. Recept här.

 

INGREDIENSER

  • 1 ask cantadou pepparrotsost
  • 1 ask philadelphia, 200 g
  • 1 burk stenbitsrom
  • 2-3 msk hackad dill
  • 1 msk riven pepparrot
  • nymalen svartpeppar

 

  1. Rör först ihop ostarna så de blandas ordentligt.
  2. Vänd ner de övriga ingredienserna och smaka av med peppar.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*