Rostad blomkål med parmesan

ROSTAD BLOMKJÅL

ROSTAD BLOMKJÅL3

Det här är ett ruskigt gott tillbehör till både kött, fisk och kyckling och som en ensam vegorätt också med lite bröd till bara. Jag har rostat hel blomkål tidigare men nu hade jag inte så lång tid på mig så det blev i bitar istället och det blev inte mindre gott för det 😉

Jag tog fram färdiga skivor tjälknöl ur frysen som blir lite piggare av en marinad. Testa den om du vill ha variation till din rostbiff eller tjälknöl!

  • Blanda lika delar olivolja och japansk soya + 1 riven vitlöksklyfta ( 1 msk av varje till mitt lilla fat)
  • Ringla över köttskivorna och strö över något grönt.
  • Jag lovar att det är godare än det låter!

 

MARINERAD TJÄLKNÖL

ROSTAD BLOMKÅL

  • 1 blomkålshuvud
  • 50 g kallt smör
  • 1 dl riven parmesan eller annan lagrad ost
  • något kryddgrönt t.ex persilja, gräslök eller basilika
  • 1 klyfta tunt skivad vitlök
  • salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryt/skär loss buketter av blomkålen som är lika stora, skär stammen i bitar och låt bladen följa med om de är fina.
  3. Lägg allt i en ugnsform, skiva vitlöken och strö runt den, hyvla över smöret och salta.
  4. Kör blomkålen i ugnen i ca 30-40 minuter tills den fått färg och är lite mjuk.
  5. Strö över riven ost när broccolin nästan är klar och låt den gå med några minuter.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*