Bilderna gör inte den här maten riktigt rättvisa för det blev grymt gott och dessutom otroligt enkelt eftersom såsen var färdig på burk. Trots att jag gillar att laga mat från grunden så gillar jag också att det finns bra och snabba grejer att använda 🙂 Välj om du vill trycka ut färsen ur korven som små köttbullar eller mosa sönder den och steka som köttfärs!
Ha nu en mysig fortsättning på Alla hjärtans dag mina vänner, kram till er från mig!
INGREDIENSER
- 4 port okokt pasta ca 350 g, Zetas Vongoloni hade jag
- 3 färska (råa) Salsicciakorvar, ca 300 g
- 1 fänkål
- 2 klyftor vitlök
- 1 burk färdig tomatsås 500g, Muttis sås med oliver var jättegod!
- pressad citron
- 1-2 dl vatten från pastakoket
- 2-3 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- färsk basilika, timjan eller oregano till garnering
Gör så här:
- Dela fänkålen på mitten, ta bort rotstocken och det översta stjälkarna (de spar jag i en burk i frysen till buljongkok) skiva resten och hacka vitlöken.
- Koka pastan al`dente.
- Stek under tiden fänkål i olivolja och tryck ut färsen i pannan (som små köttbullar eller smula som köttfärs) och stek tills färsen fått lite färg.
- Tippa i pastasåsen och låt allt koka ihop tillsammans med lite av pasta vattnet.
- Smaka av med lite pressad citron, salt och nymalen svartpeppar.
- Häll av vattnet från pastan men spara lite!
- Vänd ihop pastan med såsen och låt allt koka ihop, späd ev. med mera pastavatten.
- Riv parmesan över pastan och strö över något grönt, mumsa och njut!