Grillfavoriter, snart är det vår!

grillad kycklinglårfile1 grillad kycklinglårfile2

Trots att jag älskar vintern så är jag beredd på vår nu och jag tänker även vara beredd med grillen! Jag vet att ni är många som grillar året runt men det gör inte jag, vill liksom ha något att längta till. Just nu har jag ett samarbete med Bluegaz som säljer gasolgrillar och tillbehör. Kolla gärna in deras fantastiska recept också!

Jag har gjort ett mixat inlägg här med grilltema, ni behöver bara scrolla nedåt och klicka på mina länkar.

GLAD PÅSK mina vänner och ta hand om er!

GRILLAD KYCKLING

  • 800 g kycklinglårfilé eller bröstfilé
  • 1/2 dl sweetchilisås
  • 1/2 dl japansk soya
  • salt och nymalen svartpeppar

1. Blanda ihop sweetchili och soya.
2. Dela varje lårfilé i 2 likadana bitar, har du stora bröstfileér så kanske du kan dela på 3.
3. Lägg kycklingen i marinaden minst 30 minuter.

4.Trä upp på spett och grilla kycklingen tills den fått färg och är genomstekt, salta och peppra.

 

NUDELSALLAD  4 port

  • 200g nudlar av ngt slag
  • 2 morötter
  • 1 röd snackpaprika
  • 1/2 stor gurka
  • 1 liten purjolök
  • 1 kruka koriander
  • jordnötter och sweet chilisås till servering

Dressing

  • 2 msk fisksås
  • 2 lime, saften av den
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 msk sesamolja
  • 1 tsk sambal eller chili, torkad/färsk
  • 2 tsk socker eller flytande honung
  • 2 klyfta riven vitlök
  • 2 msk riven ingefära

Gör så här:

  1. Koka dina nudlar al dente och spola dom kalla, jag klipper dom lite.
  2. Blanda ihop dressingen och hacka koriander.
  3. Strimla/skiva moroten fint, dela paprika och gurkan i bitar, strimla purjolöken.
  4. Lägg nudlar, dina delade grönsaker och koriander på ett stort fat.
  5. Tippa över dressingen och blanda runt allt.
  6. Toppa med salta jordnötter, servera med jordnötssåsen eller sweetchilisås..

Jordnötssås

  • 1 fp kokosmjölk, Änglamark 330 ml hade jag
  • 1 dl jordnötssmör med bitar
  • 1 stor klyfta riven vitlök
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek, smaka dig fram
  • 1 msk fisksås
  • 1-2 msk pressad lime
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk rapsolja

GÖR SÅ HÄR

  1. Fräs vitlök och ingefära snabbt i olja.
  2. Lägg i jordnötssmöret och rör tills det mjuknat.
  3. Tippa i kokosmjölk, sambal, fisksås, lime och socker och låt såsen koka 5 minuter.
  4. Smaka av om du vill ha mera sambal, fisksås och syra.

 

grillad kyckling sparris

Grillad kyckling med sparris och en syrlig örtcreme.

 

thaisallad med mango

fetaostsallad

Två goda sallader till grillat!

mangosalsa

Favoritsalladen för mig är mangosalsa och helst med mycket koriander! Den gröna koriandern så älskad och hatad finns inte med på bilden 😉

Panzanella är en annan salladsfavorit och båda recepten + en god pesto får du HÄR.

grillat1

Papas arrugadas med mojo rojo

 

Getostfyllda paprikor

Blev du sugen att laga något av bilderna här ovan så finns recepten HÄR.

blåbärssås2

Blåbärssås med rödvin.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*