Smördegstarte med grönkål, serranoskinka och mozzarellamjukost

grönkålstarte1 grönkålstarte3 grönkålstarte4

Hej mina vänner!

Nu har jag haft ett långt blogguppehåll men hoppas att ni inte glömt bort mig. Det har ju varit en fantastisk sommar och jag har stökat på mycket ute i växthus och trädgårdsland och för första gången så har det växt riktigt bra. Det har lönat sig att jobba med jorden, kompost och gräsklipp har gjort susen. Däremot är mina tomater sena, många men mycket grönt fortfarande. Det bästa med sommaren har ändå varit att våra barn varit hemma mycket och vårt lilla barnbarn Ebbe, helt fantastiskt. Nu blir det också mysigt med höst tycker jag, allt blir lugnare och det blir mysigt med mörker och tända ljus också.

Jag har i samarbete med Smakbox fått testa Kavli di Mozzarella mjukostar som finns i tre olika smaker så det blir några såna recept framöver. Först ut är ett enkelt litet plock eller kvällssnack med smördeg som går fort att göra. Smördeg är perfekt att ha en rulle i frysen tycker jag, den tinar fort och du kan lägga på det du gillar!

 

INGREDIENSER

  • 1 rulle smördeg
  • 125-150 g mjukost Kavli di Mozzarella olivtapenade, basilika och soltorkad tomat eller grillad paprika
  • 2 nävar färsk grönkål eller spenat
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 9-12 skivor lufttorkad skinka eller salami
  • flingsalt, nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt med papperet kvar i botten.
  3. Skär med en vass kniv en “ram” 1 cm från kanten runt hela degen utan att skära helt igenom, nagga innanför ramen med en gaffel.
  4. Bred på mjukosten innanför ramen.
  5. Riv grönkålen/spenaten i bitar och kläm fast den på osten.
  6. Strö sedan över den rivna osten, salta och peppra.
  7. Grädda tills osten smält och smördegen fått en fin färg.
  8. Låt tarten svalna lite och lägg sedan på skinka / salamin.
  9. Skär i rutor och servera varma eller rumsvarma!

2 Kommentarer

  1. Jag älskar din matblogg! Fått mycket inspiration från den.
    Mvh
    Monica

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*