Makaronpudding

makaronpudding1 makaronpudding2 makaronpudding3

makaronpudding4

Makaronpudding är ju den perfekta resträtten om man har korvsnuttar, köttbullar och något rökt kött i kylen eller frysen. Det blir allra godast om det är något rökt med i blandningen och nu hade jag gott rökt fläsk från Björks i Färila, goda grejer därifrån!

Jag tycker att det MÅSTE vara ketchup till men det är såklart en smaksak, när jag var liten åt mamma och pappa lingonsylt till, ingen hit tycker jag!

 

INGREDIENSER

  • pasta för 4 pers  ca 350 g okokt eller kokta pastarester
  • 250 g falukorv eller annan korv eller köttrester
  • 200-250 g rökt fläsk, bacon eller kassler
  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2-3 dl riven ost

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka pastan om du inte har pastarester.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
  4. Dela korv/fläsk/köttrester i bitar och hacka löken.
  5. Stek först köttet i en panna så det får färg och låt löken svänga med på slutet så att den blir mjuk.
  6. Blanda korvfräset med den kokta pastan och lägg det sedan i en ugnsform.
  7. Häll äggstanningen i formen, strö ost på toppen och kör puddingen i ugnen tills den “stannat” och fått färg.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*