Krämig svampsoppa

Krämig svampsoppa2

Det har inte varit det bästa svampåret i år men långt ifrån det sämsta heller. Har du inte torkad skogssvamp så kör på färska champinjoner det blir gott det också. Jag hade i de konserverade bara för att jag ville ha lite tuggmotstånd i soppan. Vissa gillar att mixa soppan men jag vill gärna ha små bitar av svampen men jag smular den torkade rejält.

Glöm för allt i världen inte svampbuljongen för den är grymt god!

Det är gott att toppa soppan med bacon eller krutonger men så blev det inte idag.

 

INGREDIENSER 2 port

  • 2 dl torkad smulad svamp eller 250 g färsk svamp
  • 1 stor burk hela konserverade champinjoner
  • 1 liten gul lök
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 5 dl spadet från champinjonerna + vatten
  • 1,5 svampbuljongtärning
  • 1/2 msk soja
  • 2 dl grädde, valfri sort
  • smörklick till pannan
  • maizena+vatten
  • salt och nymalen vitpeppar
  • gräslök eller persilja till garnering

 

Gör så här:

  1. Smula svampen rejält och mät upp 2 dl och lägg i vatten alt dela 250 g färsk svamp i små bitar.
  2. Hacka lök och vitlök fint och dela den konserverade svampen i bitar.
  3. Krama ur vattnet från svampen och stek den i en kastrull tillsammans med smöret.
  4. Låt sedan lök, vitlök och champinjoner fräsa med och gärna få lite färg, krydda lätt.
  5. Tippa i vatten + spad, svampbuljongtärningen och soja, låt allt koka upp.
  6. Tillsätt grädden och låt nu allt småputtra några minuter.
  7. Red av med maizena + vatten tills du får en krämig konsistens som du gillar.
  8. Smaka av om det behövs mera kryddor, servera och garnera med lite grönt.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*