Rödbetssallad med fetaost och linser

    Rödbetor gillar jag och de blir extra goda med chevré eller fetaost. Linser använder jag inte ofta i mitt kök, oftast när jag gör en vegetarisk tomatsås till pasta eller i en lasagne. Vi har varit på Gotland i sommar och då åt jag en god sallad med Gotlandslinser i och köpte med mig en påse hem. Kokade dem i en grönsaksbuljong och det blev riktigt goda med citron och kryddor. Det funkar lika bra med färdigkokta linser. Den här salladen kan du såklart blanda i mera grönsaker om du vill och att toppa med rostade frön eller nötter gör den extra god!

    INGREDIENSER

    • 300g kokta rödbetor
    • 250g kokta linser, valfri sort
    • 1 liten påse bladspenat, ca. 70g
    • 150 g feta eller chevre`ost 
    • 4 msk rapsolja
    • 4 msk pressad citron
    • 1 msk flytande honung
    • 1 stor klyfta riven vitlök
    • 1 tsk örtkrydda t.ex timjan eller oregano
    • salt och nymalen svartpeppar

     

    Gör så här

    1. Lägg spenaten på ett serveringsfat.
    2. Klyfta betorna och lägg dem på spenaten.
    3. Fördela linser och osten i bitar över betorna.
    4. Blanda ihop olja, citron, honung och kryddor och häll över salladen.

    Kommentera

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    *