Rödbetor gillar jag och de blir extra goda med chevré eller fetaost. Linser använder jag inte ofta i mitt kök, oftast när jag gör en vegetarisk tomatsås till pasta eller i en lasagne. Vi har varit på Gotland i sommar och då åt jag en god sallad med Gotlandslinser i och köpte med mig en påse hem. Kokade dem i en grönsaksbuljong och det blev riktigt goda med citron och kryddor. Det funkar lika bra med färdigkokta linser. Den här salladen kan du såklart blanda i mera grönsaker om du vill och att toppa med rostade frön eller nötter gör den extra god!
INGREDIENSER
- 300g kokta rödbetor
- 250g kokta linser, valfri sort
- 1 liten påse bladspenat, ca. 70g
- 150 g feta eller chevre`ost
- 4 msk rapsolja
- 4 msk pressad citron
- 1 msk flytande honung
- 1 stor klyfta riven vitlök
- 1 tsk örtkrydda t.ex timjan eller oregano
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Lägg spenaten på ett serveringsfat.
- Klyfta betorna och lägg dem på spenaten.
- Fördela linser och osten i bitar över betorna.
- Blanda ihop olja, citron, honung och kryddor och häll över salladen.