Rödbetssallad med fetaost och linser

  Rödbetor gillar jag och de blir extra goda med chevré eller fetaost. Linser använder jag inte ofta i mitt kök, oftast när jag gör en vegetarisk tomatsås till pasta eller i en lasagne. Vi har varit på Gotland i sommar och då åt jag en god sallad med Gotlandslinser i och köpte med mig en påse hem. Kokade dem i en grönsaksbuljong och det blev riktigt goda med citron och kryddor. Det funkar lika bra med färdigkokta linser. Den här salladen kan du såklart blanda i mera grönsaker om du vill och att toppa med rostade frön eller nötter gör den extra god!

  INGREDIENSER

  • 300g kokta rödbetor
  • 250g kokta linser, valfri sort
  • 1 liten påse bladspenat, ca. 70g
  • 150 g feta eller chevre`ost 
  • 4 msk rapsolja
  • 4 msk pressad citron
  • 1 msk flytande honung
  • 1 stor klyfta riven vitlök
  • 1 tsk örtkrydda t.ex timjan eller oregano
  • salt och nymalen svartpeppar

   

  Gör så här

  1. Lägg spenaten på ett serveringsfat.
  2. Klyfta betorna och lägg dem på spenaten.
  3. Fördela linser och osten i bitar över betorna.
  4. Blanda ihop olja, citron, honung och kryddor och häll över salladen.

  3 Kommentarer

  1. de där linser smaka piss klister

  2. Hej. Den här maträtten såg jätte god ut men linser är väl inte så bra att ha i maten, Dem ska man ha i ögonen. Men men det är väl gott endå? RIP min syn jag behöver linser för att se ska se om det är gott.

   Det här var jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte äckligt tumme upp👍🥸

  Kommentera

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  *