Här får ni en veggosås med linser och såna kan man aldrig få för många av 😉
Skär vitkålen i cmtjocka skivor från toppen på kålen och koka i saltat vatten tills den är mjuk men med lite tuggmotstånd, supergott till såsen, ja den är god till pasta också. Glöm inte massor av riven ost på toppen!
INGREDIENSER
- 1 liten zucchini, knappt 200g
- 2 stjälkar blekselleri
- 1-2 klyftor vitlök
- 1 liten fp färdiga röda linser
- 250-300g passerade tomater (frys in resten om du har en stor fp)
- 2 nävar grovt hackad spenat (ca 70g gissar jag)
- 2 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl grädde eller creme fraiche
- 2 msk olja till stekning.
- en gnutta chili av ngt slag, färsk, torkad, sambal eller siracchasås
- 1-2 tsk honung
- 1/2 dl hackade örtkryddor t.ex basilika eller timjan eller 2 tsk torkade
- nymalen svartpeppar och salt
- ev maizena till redning
- massor av riven ost med smak att toppa tallriken med!
Servera till kokt vitkål i grova strimlor eller pasta!
GÖR SÅ HÄR
- Dela zucchini i bitar ca 1×1 cm, strimla selleri och hacka vitlök, fräs detta i oljan och krydda.
- Häll av vätskan på linserna och tippa i dem+tomater, spenat, vatten, buljong och grädde/creme fraiche.
- Tillsätt kryddor och låt såsen småputtra några minuter, smaka av och red ev såsen om du vill ha den tjockare.