Hej mina vänner! Nu är jag i Paris men jag tycker att ni ska få ett gott och enkelt vegetariskt pastarecept ändå 🙂 Filurar på om jag ska provsmaka grodlår? Törs man?
INGREDIENSER
- 500g pasta
- 1 liten zucchini
- 1liten röd paprika
- 1 liten gul paprika
- 200g champinjoner
- 1 liten rödlök
- 2 stjälkar selleri
- 2 klyftor vitlök
- 3 dl grädde
- 1 dl av kokvattnet från pasta
- 1 kruka basilika
- 1 näve ruccola
- salt och nymalen svartpeppar
- Olja till stekning
Topping:
Riven ost med smak, gärna parmesan västerbotten eller lagrad präst. Charkuterier t.ex serrano, salami, kallrökt skinka.
Gör såhär:
- Dela zucchini och paprika i bitar, skiva rödlök och selleri och hacka vitlök och ruccola.
- Koka pastan och stek under tiden grönsakerna utom ruccolan snabbt och hett i olja.
- Tippa i grädden, kokvattnet och ruccolan i pannan med grönsaker och låt det koka upp.
- Lägg upp pastan på ett stort serveringsfat/form, tippa över såsen och garnera med basilikan.
- Servera som en veggorätt eller ha charkuterier vid sidan om till de som vill, glöm inte parmesanost!