Pyttepastasallad med grönt

 

pastasaollad

Det blir väldigt gott när det är smått tycker jag, det här är pasta som man brukar ha i soppa. Vi åt salladen till grillad kycklinglårfilé, panzanellasallad och en kall vitlökssås i solen på vår brygga. Behöver jag säga att det var mysigt?

 

Åhhhh precis nu när jag skrivit klart receptet så ser jag att jag la ut samma grej i våras, sorry men jag skyller på semesterförvirring ;-)!

 

“PYTTEPASTASALLAD”

  • 250 g minipasta
  • 1 liten zucchini
  • sockerärtor, typ en stor näve
  • 1 knippe salladslök
  • 1/2 citron, saften av den
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl hackad ruccola eller basilika (inte med på bilden 😉
  • salt, nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka pastan i rejält med salt.
  2. Dela zucchini, sockerärtor i små bitar, strimla salladslök och hacka ruccola eller basilika.
  3. Spola pastan kall när den är kokt och vänd ner det gröna.
  4. Pressa över citron, ringla över olja och krydda!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*