Ja det här är ingen fisk jag lagat mer än en gång tidigare men som jag gärna äter när det blir sushi på restaurang. Den känns ju mer som kött än fisk i konsistensen och tillsammans med asiatiska smaker blev det jättegott. Jag hade egna morötter och gurka och ett köpt blomkålshuvud men såklart funkar det med alla möjliga grönsaker så ta det du gillar. Det här blir ingen bastant middag då behöver du kanske mera tonfisk, funkar fint som förrätt också och då räcker det till flera!
Ingredienser
- 250 g färsk tonfisk
- 125 g risnudlar
- 2 stora morötter
- 1/2 stor gurka
- 1/4 dels blomkålshuvud
- 1/2 kruka färsk koriander
- sesamfrön
- salt, peppar
- Till servering: srirachamajonäs
Dressing:
- 1 msk sesamolja eller rapsolja
- 1 stor klyfta riven vitlök
- 1 msk riven ingefära
- 2 msk fisksås
- 3 msk pressad citron
- Blanda ihop dressingen.
- Salta och peppra de hela tonfiskbitarna.
- Hyvla morot och gurka tunt eller använd mandolin och lägg dom i en bunke.
- Slå dressingen över grönsakerna, smaka av om du vill ha mera syra eller sälta!
- Koka nudlarna och spola dom kalla.
- Vänd tonfisken i sesamfrön.
- Stek fisken i en het panna med olja, bara några minuter på varje sida så att kärnan är rosa.
- Skiva fisken när den svalnat lite.
- Lägg upp på ett stort fat eller på 3 tallrikar, nudlar i botten, grönsakerna och sist fisken.
- Skeda över av dressingen, garnera med lite koriander och låt var och en ha på sriracha majjo efter smak!