Vilken härlig höstdag det varit idag, nu har jag ju mest varit inne men en liten sväng med höststök ute på gården hann jag med. Det var högmässa i Haverö kyrka idag, har tänkt länge att åka någon söndag och idag blev det, det är ju rogivande tycker jag. Lunch med jättegod mat+kaffe och paj och en höstauktion efter det med både handarbete och odlat, syltat och saftat. Ett år sedan svärfar dog nu så vi var till graven också…..
Igår blev det snabblunch med pizza på färdiga Libabröd, de brukar finnas i frysen i de flesta affärer, tunna bröd som man kan göra kebabrullar av också. Överblivna tortillabröd funkar också. Jag fick en tub med soltorkadtomatpasta från Santa Maria som jag blandade med creme fraiche och la i botten istället för tomatsås och det blev jättegott. Den finns med i månadens Smakbox, är du sugen att testa så använd koden CHILICONKARIN så får du 50% på första lådan om du startar en prenumeration!
INGREDIENSER 4 port
Pizza med salami och tomat
- 4 libabröd eller 6 tortillabröd
- 4 dl cremefraiche
- 6 msk soltorkadtomatpasta, Santa maria
- 1 stor rödlök
- 1 ask körsbärstomater
- 150-200 g salami
- 5 dl riven ost med smak
- nymalen svartpeppar
- timjan eller oregano, färsk eller torkad att toppa med
Pizza med rödbetor och chevre`
- 4 libabröd eller 6 tortillabröd
- 4 dl cremefraiche
- 2 stora kokta rödbetor i små klyftor
- 300 g getost på rulle
- 4 dl riven ost med smak
- 2 dl valnötter, rosta i panna med 2 msk honung, lägg att kallna på plåtpapper
- salt och nymalen svartpeppar
- ruccola att toppa pizzan med när den är gräddad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Lägg bröden på en plåt med bakplåtspappaer.
- Blanda cremefraiche med soltorkadetomatpastan, gör du chevrépizzan så bred bara ut cremefraichen och krydda med salt och peppar.
- Lägg på fyllningen och avsluta med riven ost
- Grädda högt i ugnen några minuter bara.
- Toppa chevrépizzan med ruccola och rostade valnötter och salamipizzan med t.ex basilika
- Ät och njut mina vänner 😉