De här kakorna gör jag bara till jul men ifjol gjorde jag Biskvier i långpannan och det är lite enklare men när min gravida dotter önskar sig vanliga biskvier då kan man ju inte säga nej 😉 Vet inte om jag berättat att jag ska bli mormor för första gången i slutet på februari och att det känns helt fantastiskt!
Jag fick mitt livs bästa tips hos Fredriks fika, han sticker en gaffel i varje biskvi när dom ska doppas i choklad! Tänk alla år med kletiga fingrar, att jag inte kommit på detta själv??
INGREDIENSER ca 40 st små
- 400 g mandelmassa
- 2 äggvitor
- 300 g choklad, jag tog 100 g ljus och 200 g mörk
Smörkräm med en gnutta choklad
- 200 g smör, helst extrasaltat
- 2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker eller 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 msk kakao, hoppa över om du bara vill ha smörkräm
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan och vispa ihop den med äggvitorna.
- Lägg plåtpapper på en plåt.
- Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut små, platta rundlar ca 4 cm i diam.
- Grädda i ca 10 minuter tills kakorna fått lite färg på kanten, låt de kallna.
- Rör ihop smörkrämen med elvispen och fördela krämen på kakorna och låt de bli ordentligt kalla.
- Smält chokladen i micron, gärna i en hög och smal skål/mugg.
- Doppa kakorna i choklad, stick en gaffel på undersidan av kakan så går det lättare.
- Lägg kakorna på ett bakplåtspapper gärna lite kallt tills chokladen stelnat.