Det här känns kanske juligt men ett perfekt litet plock om du har “ostrester” av olika slag, skär i småbitar och mumsa på innan maten. Det funkar att lägga på det mesta, skinka, salami, svamp och toppa med ruccola, ja låt fantasin och resterna flöda 😉
INGREDIENSER
- 1 rulle färdig smördeg, rumstempererad
- 1 dl creme fraiche eller färskost av ngt slag
- 1 stort päron eller 2-3 fikon
- 2 dl riven ost
- småbitar av dessertostar, gärna någon ädelost
- 2 dl finhackad grönkål
- 2 msk olivolja
- 1 dl valnötter eller andra nötter/mandlar
- 2 msk flytande honung
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Här hade jag gjort en annan variant ser jag!
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rulla ut smördegen på en plåt, nagga med en gaffel och skär en “ram” 1 cm från kanten utan att skära helt igenom.
- Bred på creme fraiche eller färskost, tunna skivor av päron eller fikon och osten.
- Kör i ugnen i 10-15 minuter.
- Rosta nötterna i en torr panna, rör hela tiden.
- Ringla olja, salta och peppra på kålen och fördela den på pizzan, grädda ytterligare 5-10 minuter men kålen får inte brännas.
- Strö över nötter och ringla över honung, skär i småbitar och servera ljumna eller rumstempererade.