Jamen snabbmat blev det här och smakrikt trots få ingredienser, säger bara mums och trevlig helg på èr!
PASTA CARBONARA 4port
- okokt pasta för 4 ca 350 g
- 2 paket bacon eller rökt sidfläsk
- 3 dl grädde+1 dl av kokvattnet från pastan
- 3-4 dl riven ost
- 4 äggulor
- salt och nymalen svartpeppar
- färsk basilika eller timjan
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan i rejält saltat vatten tills den är nästan klar.
- Stek under tiden baconet i bitar knaprigt i en panna, lägg på hushållspapper.
- Riv osten, dela äggulan från vitan och lägg gulorna i varsin äggkopp eller liknande.
- När pastan är nästan klar häll av vattnet men spara 1 dl.
- Häll tillbaka pasta, vatten och grädde i kastrullen och låt det småputtra någon minut tills pastan är perfekt al`dente.
- Ta av från plattan och rör ned hälften av den rivna osten och ev. ngn örtkrydda, smaka av med salt och peppar.
- Fördela på varma tallrikar, strö över bacon och riven ost, lägg en äggula på varje tallrik, mal över svartpepparoch servera direkt!
- Rör om och mumsa 🙂