Enkel räktårta till påsk

raktarta_53a9c283e087c35eff537b75

Här får ni en favorit i repris, en kall räktårta som passar till alla högtider och bufféer. Den är enkel, går att förbereda och bara att garnera innan den ska serveras. Det blir gott att lägga på rullar av gravad eller kallrökt lax också!


Pajbotten
7 skivor kavring
50 g smält smör
riven pepparrot
Fyllning
200g Philadelphiaost
200g creme fraiche 34%
1 liten rödlök
1 dl hackad dill
salt och peppar
Garnering
500 g räkor med skal eller 1 burk skalade i lag
200 g rökt lax i skivor
100 g stenbitsrom
3 kokta ägg
dill och citron

 

1. Kör kavringen i matberedaren så det blir smuligt och blanda i det smälta smöret och riven pepparrot efter smak..

2. Tryck ut brödjoxet i en pajform.
3. Vispa cremefraichen hårt och blanda i osten.
4. Rör i lök, dill, salt och peppar och lägg röran i pajformen (ibland har jag riven pepparrot i röran istället för i pajskalet, det är en smaksak)
5. Garnera med räkor, lax, ägg, rom, dillvippor och citronskivor.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*