Kebabsallad med vitlöksås

Idag var min första öppning på dagis och med två larm laddade på 4.45 och tidig kväll igår så gick det riktigt fint. När jag kom hem åkte jag till Näset och plockade hallon, jag var laddad till tänderna med kläder, kragar, huvor, hjälm och visir (vrålljug!) snacka om respekt, myggen visade sig knappt!
Nu är jag klar med hallon för allt som allt blev det 10 liter och det är mycket för en snigelplockare som mig! Bläbär har jag inga men funderar på att köpa en hink.
Planerade pasta till middag men såg på dottern att  ja det var väl ok men inte yippie. Då föreslog jag en sallad och i samma veva såg jag kebabsplittpåsen i frysen och vet ni det blev yippie!

KEBABSALLAD
kebabsplitt ( krydda med spiskummin, chili och salt)
isbergsallad
småtomater
zucchini
rödlök

Det här var allt jag hade hemma i grönsaksväg men ni tager vad ni haver.
Stek köttet, krydda och låt det svalna lite.
Toppa salladen med köttet!

Vitlöksås
2,5 dl cremefraiche
1 klyfta vitlök
1/2 dl färska örter
salt, peppar

6 Kommentarer

  1. 10 liter hallon????? Det är ju jättejättejättemycket ju!! Vilken tålmodig bärplockare du är.. jag orkar oftast bara plocka en liter! s Kebabsallad låter annorlunda….. och GOTT!! Vad är det för färdigt kebabkött du köper? Hoppas allt är bra med dig annars! Kram

  2. Det låter gott, måste provas någon gång!

  3. Kebab är ju så gott, går alltid hem 😀

    Hälsningar NAdja

  4. Du milde tid vad du hade fått ihop mycket hallon..
    Jag hade tänkt skippa bärplockningen i år (har ju kvar i frysen) men så kom svärfar hit och undrade om jag skulle ut nått eller?
    Han tycker ju det är så kul att strosa på i skogen och plocka bär, hjärtat smälte ju så i helgen far vi ut en sväng.
    Är lite nyfiken på salladen nedan med röbetorna, tror nästan att jag måste pröva…
    Vi hörs

  5. Anna det är lättplockat i de där snåren och ingenting om man jämför med bärfantasterna här i krokarna. Jag har en granne som plockat 50 kg hjortron på myren härovanför!
    Kebabsallad var gott men ingen större kokkonst för köttet var färdigt att steka frånpåse i frysen.
    Allt fint här tack/kram kram

    Ingela dig har jag inte varit in till ska kolla nu, spännande!

    Nadja: Gott var det men säkert godare om man har riktig skav och inte pressat kött!

  6. INGELA JAG KOMMER INTE IN TILL DIG!?

Lämna ett svar till Anna Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*