Älgfärssoppa med asiatisk smak

Nu kanske ni tror att jag gjort soppa på vårrullarna från igår? Bra nära faktiskt för jag hade lite färs över och det räckte gott till en soppa. Grönsakerna ….ja det var också samma som i vårrullarna, fantasifullt eller hur?

ÄLGFÄRSSOPPA
2,5 hg älgfärs
2,5 hg vitkål
1 stor morot
1 paprika
1 lök
2 klyftor vitlök
2-3 msk färsk grovriven ingefära
2-3 msk curry
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal
2 msk honung
3 msk pressad citron
1/2 dl fichsauce
1,3-1,5 liter buljong 
3 msk olja
salt och peppar
färsk koriander eller persilja 

1. Strimla grönsakerna fint och fräs ihop allt utom buljong och fishsauce i oljan.

2. Tippa i buljong, fishsauce och smaka av med salt och peppar.

3. Låt soppan småputtra några minuter och klipp mycket koriander i soppan innan servering.

Nu blir det en kväll i soffan och såklart ska jag kolla på “Halv Åtta” och sippa på något gott te!

3 Kommentarer

  1. Fantasi eller inte, så länge det är gott så räcker väl det!

  2. Vad spännande att kombinera älgfärs med asiatiska smaker!!!

  3. Asiatisk soppa med älgfärs var verkligen ett oväntat möte! Men det låter spännande och jag skulle gärna testa! 🙂

Lämna ett svar till Karin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*