Pulled älg och vintest!

böndipp pulled älg

Det var en fotosugen geting ser jag nu 🙂 tog precis bort en bild på dippröran där getingen kröp runt! Vi hade kompisar på middag igår och de fick vara smakpanel till de här vinerna Tavernello Organic, de har båda funnits länge på systemet men från 1/6 finns de som ekologiska. Billigt mina vänner, bara 59 kr flaskan så ekologiskt behöver inte vara dyrt! Båda vinerna passade perfekt till det vi åt. Några kommentarer från panelen : “Lättdrucket sällskapsvin”, ” Enkel mjuk smak som passar till det mesta”, “Gott men inget kraftigt smakrikt vin”, ja om ni inte gillar tunga viner kan det här passa!

 

KIKÄRTSRÖRA

  • 1 burk kikärtor
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1/2 citron, saften av den
  • sambal eller sirachasås efter smak
  • 1/2 dl kryddgrönt av ngt slag, persilja, koriander, basilika……
  • 1/2 dl turkisk yoghurt eller liknande
  • salt och honung
  1. Mixa ihop alla ingredienserna och smaka av med salt, chili och en gnutta honung.
  2. Ställ svalt en stund så smakerna sätter sig och dippa sedan chips och grönsaker.

 

PULLED ÄLG , recept

Det här är en riktig favorit och ju “sämre” kött du har desto bättre blir resultatet. Med sämre menar jag de bitarna man lägger längst ner i frysen och skriver pölsa, mala, slaksida eller koka på etiketten. Sådana bitar åkte ner i kastrull och in i ugnen med BBQ-sås på i ca 5-7 timmar (125 grader) och det blir ljuvligt gott. Jag rensar köttet fritt från hinnor och ev senor, saltar, pepprar och blandar ner lite av såsen den kokat i så allt blir mjukt och en gnutta såsigt.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*