Sill med brynt smör och Västerbottensost

Jag har testat en ny sill nu som jag sett att många skrivit om i sociala medier! Jag är ju supertråkig och vill ha samma grejer på mitt julbord varje år men eftersom jag älskar både brynt smör och Västerbottensost så tror jag att det här kan bli en hit. När det är dags att servera sillen tänkte jag röra ned lite gräslök för den såg bra blek och grå ut på bilden. Jag såg att många använt majonnäs men jag tog lite syrlig yoghurt istället och citron.

Jag hade tänkt lägga ut flera recept men jag har inte riktigt hunnit med det. Titta gärna på mina gamla julrecept HÄR.

Nu vill jag önska er alla en riktigt God Jul och hoppas att ni tittar in till mig snart igen!

INGREDIENSER

 • 3 stora urvattnade sillfileér eller 1 fp 5 minuterssill
 • 1 dl turkisk yoghurt
 • 2 dl cremefraiche
 • 50 g smör
 • 2-3 msk pressad citron
 • 1 dl riven Västerbottensost
 • salt och nymalen svartpeppar
 • 2-3 msk finhackad gräslök

Gör så här:

 1. Smält smöret i en kastrull, vispa i smöret och när det skummat upp och blir ljust brunt så ta det av plattan och låt det svalna.
 2. Rör ihop yoghurt, cremefraiche, citronsaft, ost, salt och nymalen svartpeppar i en bunke.
 3. Skär sillen i bitar.
 4. Vispa ner smöret i bunken när det svalnat, smaka av med kryddor och ev. mera citronsaft.
 5. Vänd ner sillen och gräslöken och låt nu sillen dra ett dygn innan du serverar den.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*