Här får ni en julkaka till, en knäckig kaka med en chokladig kräm. Förra året gjorde jag nästan lika, HAVREFLARN MED JULIG SMÖRKRÄM, då apade jag efter en favoritkaka som de bakar på Lilla K:s i Bollnäs.
Jag önskar er alla en fin andra advent och ta hand om varann:-)
INGREDIENSER
- 250 g smör
- 2 dl strösocker
- 3.5 msk sirap
- 0.5 dl grädde
- 1 msk vaniljsocker
- 5 dl havregryn
- 2.5 msk vetemjöl
CHOKLADKRÄM
- 150 g smör
- 3 dl florsocker
- 1 äggula
- 1 msk vaniljsocker eller 1/2 tsk vaniljpulver
- 3 msk kakao
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader och lägg plåtpapper på en plåt.
- Koka upp smör, socker, sirap, grädde och vaniljsocker i en kastrull och låt det småkoka i 2-3 minuter.
- Rör sedan ner havregryn och vetemjöl.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
- Dela kakan i bitar medan den är ljummen, ca 4×5 cm rutor och låt de kallna på plåten.
- Vispa ihop smörkrämen och lägg en klick mellan 2 kakor.