Den här pajen blev god tyckte jag och kombon av ost och grönkål är perfekt. Vill du toppa den med någon god skinka eller salami så blir det gott men jag serverade det vid sidan om och även tzatziki och en tomatsallad.
INGREDIENSER
PAJDEG
- 150 g rumsvarmt smör
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 msk kallt vatten
- 1/2 tsk salt
FYLLNING
- 2 liter repad grönkål + olja att steka i
- 3 ägg
- 3 dl grädde/mjölk, blanda som du vill, jag tog 2 dl grädde+1 dl mjölk
- 1/2 tsk salt + nymalen svartpeppar
- 4-5 dl riven ost, gärna olika sorter och någon lagrad
Till servering: Tomatsallad, Tzatsiki, salami och lufttorkad skinka
GÖR SÅ HÄR:
- Rör ihop pajdegen med elvisp eller för hand och knåda den till en slät “bulle” och lägg den kallt medan du preppar resten till pajen.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop “gräddmjölk”, ägg, salt och peppar i en bunke och riv osten grovt.
- Fräs grönkålen mjuk i oljan några minuter och salta lite.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform eller smörj formen.
- Kavla degen till en rundel eller tryck ut degen direkt i pajformen.
- Tryck fast den ordentligt längs kanten, nagga botten och förgrädda pajskalet i 10-12 minuter.
- Lägg grönkålen i botten på pajformen, lägg osten på och häll äggstanningen över.
- Grädda i ca 30 minuter tills pajen fått färg.
- Ät pajen ljummen eller rumstempererad och servera med tzatziki och en tomatsallad.