Kattis goda majskex

De här goda knapriga kexen mumsade vi på hos Kattis i Prästbodarna och de var jättegoda. Passar perfekt till ostar och marmelad eller bara som ett gott salt snacks! Precis nu känner jag att jag vill ha mera sommar…….

KATTIS MAJSKEX

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
2 dl kokande vatten
 flingsalt

1. Blanda de torra ingredienserna och häll över oljan och det kokande vattnet.

2. Bred ut den på ett en plåt med bakplåtspapper, degen är kladdig så det är enklast är att lägga över plastfolie och kavla ut degen till en tunn platta.

3. Grädda i 150 grader i ca 1 timma och bryt sedan kexen i bitar.

4. Låt kexen torka en stund i 75° ugn om dom fortfarande känns mjuka.

3 Kommentarer

  1. Precis i min smak

  2. Perfekt! Glutenfria dessutom så även jag kan njuta av dem. Hoppas ni får det fint i fjällen!

Lämna ett svar till Anonym Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*