Focaccia, gott bröd med italienska smaker

foccacia3 foccacia4

Focaccia har jag bakat för så längesen att jag knappt kommer ihåg det så nu var det dags. Ja allt började med att jag hade örtolja över sen jag gjorde en paj häromdan och med lite googling så hittade jag ett perfekt recept på COOP. Nu har ni väl sett snyggare bröd med oliver, tomater och rosmarinkvistar men nu får ni använda fantasin här mina vänner, allt gick ut på att använda min olja och gott blev det 😉 Receptet på min örtolja finns HÄR annars gör du som i receptet.

 

FOCACCIA

 • 25 g jäst
 • 3,5 dl ljummet vatten
 • 1 tsk salt
 • 6 dl vetemjöl special

ÖRTOLJA

 • 1 dl olivolja
 • 2 dl örter t.ex basilika eller oregano
 • 1 msk salt att strö över brödet

 

GÖR SÅ HÄR:

 1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet.
 2. Tippa i mjöl och salt och vispa ihop till en slät deg, elvisp tog jag.
 3. Låt degen jäsa 1 timme i bunken.
 4. Mixa/hacka under tiden ihop örtoljan.
 5. Tippa och tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper så den nästan täcker plåten, mjöla fingrarna.
 6. Sätt ugnen på 225 grader.
 7. Låt brödet jäsa 30 minuter.
 8. Gör små gropar med tummen (mjöla tummen om det kladdar).
 9. Droppa i oljan i groparna och pensla hela brödet med olja också, strö över lite flingsalt.
 10. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*