Den här kakan var poppis på 90-talet med den här gröna krämen med punch/arraksmak. Jag har gjort den med både mint, kokos och mandelmassesmak så kör på det du gillar mest!
- 5 ägg
- 5 dl strösocker
- 250 g smör
- 3 dl mjölk
- 6 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 4 tsk bakpulver
- 1/3 tsk salt
Punchkräm
- 250 g smör
- 2 ägg
- 4 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1-2 tsk arraksessens
Topping
- 200 g mörk choklad
- 100 g ljus choklad
- 1 msk rapsolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett plåtpapper i en långpanna.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Smält smöret och tippa i mjölken.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Lägg de torra ingredienserna i äggvispet och tillsätt vätskan lite i taget till en slät smet.
- Tippa i smeten i långpannan, grädda i mitten på ugnen i ca 25 minuter.
- Vispa ihop smörkrämen, smaka av med arrak och färga med karamellfärgen.
- Låt kakan bli kall, bred på krämen med en bordskniv eller liknande och ställ kakan kallt.
- Smält chokladen tillsammans med oljan i ett vattenbad.
- Ringla chokladen över den kalla kakan och bred ut med en kniv.
- Ställ kallt och dela kakan i bitar, spola en vass kniv i hett vatten så får du fina bitar.